Interactieve route

Bekijk de kaart

Deze pagina geeft u inzicht in het Joods verleden en de oorlogshistorie in Alphen en omgeving.


Bekijk hieronder de verschillende monumenten en volg de route om de verhalen achter de gebeurtenissen te leren.

Leer Meer

Card image cap
Herdenkingsmonument Koudekerk aan den Rijn

HERDENKINGSMONUMENT KOUDEKERK AAN DEN RIJN

Een van de oudste oorlogsmonumenten in de regio staat in Koudekerk aan den Rijn. Op 20 november 1940 werd om 15.00 uur op de Algemene Begraafplaats een natuurstenen gedenkteken onthuld voor de negentien slachtoffers van het Duitse bombardement op 14 mei 1940 uit Koudekerk en voor de op de eerste oorlogsdag in mei in Dubbeldam omgekomen soldaat P.H. Fluiter. Gemeentewerkman T. van Doorn onthulde het gedenkteken in aanwezigheid van burgemeester G. Verheul en vele nabestaanden.

 

Vanaf deze locatie kunt u verder met deze fietsroute, of omschakelen naar de website van '75 jaar Vrijheid - Koudekerk aan den Rijn'

Leer nog meer via onze audiogids

Volgende monument


route image
13. Oorlogsmonument Hazerswoude-Rijndijk

HERDENKINGSMONUMENT HAZERSWOUDE

Het Oranjecomité van Hazerswoude en een groep particulieren namen het initiatief tot de oprichting van een gedenkmonument.

Het ontwerp was van M. Noordam, directeur van de Hazerswoudse gemeentewerken. Aannemersbedrijf F. de Boer vervaardigde het monument: een zwarte gedenksteen en een natuurstenen zuil, omgeven door een bakstenen muur.

 

Vanaf deze locatie kunt u verder met deze fietsroute, of omschakelen naar de website van '75 jaar Vrijheid - Hazerswoude-Rijndijk'

Bekijk